Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в

...
Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

Работодателите поискаха оставки в БЕХ и Министерството на енергетиката заради високата цена на тока

Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България желаеха оставки в Министерството на енергетиката, Българския енергиен холдинг и Топлоелектрическа централа "Марица-Изток 2 ". Това стана ясно след срещата на представители на тези работодателски организаци със служебния министър председател Стефан Янев, съобщи Novini.bg

,,Искаме разбор на поведениеот на ЕСО и НЕК и след подобен разбор, разумното е те също да подадат оставки. Управлението на предлагането се прави в ущърб на хората, на стопанската система, на бизнеса, на тези, които пълнят бюджета. Това не е единствено от несръчност, само че и от зла предумисъл. Подавани са голям брой сигнали в прокуратурата и в Агенцията за отбрана на конкуренцията'', разяснява ръководителят на АИКБ Васил Велев.
Имаме монопол на БЕХ на борсата, защото сдруженията на БЕХ оферират по-голямото количество електрическа енергия на съзнателно по-високи цени, създавайки и съзнателно по-висок недостиг, сподели още той.

,,Проблемът няма да се реши по различен метод, с изключение на с оставки. С този проблем се занимаваме от 2015 година, когато беше огромният митинг на работодателските организации'', добави Велев и уточни, че са в протестна подготвеност, в случай че не се изпълнят настояванията им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР