Работодателите, в чиито предприятия през предходната година не е имало

...
Работодателите, в чиито предприятия през предходната година не е имало
Коментари Харесай

Без уведомление в инспекцията по труда, ако няма промяна в условията на труд

Работодателите, в чиито предприятия през миналата година не е имало смяна в изискванията на труд, ще бъдат освободени от задължението 1211 октомври 2017 година да подават документално съобщение до териториалната дирекция „ Инспекция по труда “, с което да удостоверяват този факт.
Това плануват промени в Закона за здравословни и безвредни условия на труд, които бяха признати от държавното управление.
Според сегашните текстове в закона всяка година до 30 април работодателите би трябвало да подават документално съобщение, че през миналата година не е имало промени, свързани с адреса на предприятието, типа и характера на индустриалната му активност, броя на служащите, изискванията на труд, рисковите фактори и ограниченията, които подсигуряват недопускането на повреди и злополуки.
Уведомленията не съдържат данни, които биха подкрепили контролната активност, а единствено удостоверяват неналичието на смяна на към този момент заявена информация. Подаването на документите е голословна административна тежест за работодателите. С смяната към 160 000 компании ще бъдат освободени от това обвързване.
С други промени в закона се основава законово съображение Службите по трудова медицина да правят своята активност по стандарти, одобрени от министъра на опазването на здравето и министъра на труда и обществената политика. Целта е да се усъвършенства качеството и контрола върху активността им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР