Работодателите в частния сектор на САЩ разкриха през юли цели

...
Работодателите в частния сектор на САЩ разкриха през юли цели
Коментари Харесай

Частния сектор на САЩ разкри 324 хиляди нови работни места през юли

Работодателите в частния бранш на Съединени американски щати разкриха през юли цели 324 000 нови работни места след тяхно покачване с 497 000 през юни и надалеч над осреднени упования за към 189 000, демонстрира последният Националният отчет за заетостта на ADP, представен от БНР.

Тези солидни данни са сигнал за продължаваща резистентност на трудовия пазар, която може да защищити водещата международна стопанска система от криза. Броят на новоназначените чиновници, наети в бранша на услугите, се покачиха с 303 000, до момента в който в индустриалния бранш бяха добавени 21 000 нови работни места, макар че в индустрията бяха съкратени 36 000 чиновници, което съставлява пети следващ месец на загуба на работни места на фона на растящите лихвени проценти.

Същевременно годишният напредък на заплатите продължи да се забавя и през юли до 6,2% от 6,4% през юни, отбелязвайки най-слаб напредък от ноември 2021 година насам, съгласно изследването на ADP. Данните за заплащането на труда се основават на заплатите на съвсем 10 милиона обособени чиновници за интервал от 12 месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР