Работодателите в България трябва да са по-отворени и да приемат,

...
Работодателите в България трябва да са по-отворени и да приемат,
Коментари Харесай

Експерт по заетостта: Няма да ни се размине внос на кадри от Индия и Виетнам

Работодателите в България би трябвало да са по-отворени и да одобряват, че би трябвало да вземат тези претенденти за работа, които има и след това да ги обучат. Това сподели в „ Социална мрежа ” по Нова нюз специалистът по заетостта Надя Василева. Тя разяснява, неналичието на квалифицирани фрагменти у нас е към този момент хронично и по тази причина компаниите, които имат потребност от такива, са се трансформирали в обучителни центрове.

Най-важно е задържането на фрагментите, тъй като младежите избират разнообразието в работата. Приключихме с това, като родителите ни, човек да работи 20 години на едно място и да получи часовник за пенсионирането си, изясни Василева. По тази причина работодателите оферират всевъзможни тласъци, с цел да задържат фрагментите си.

Заплатите в последните години порастват с 10-20%, което не е малко, въпреки че заплатите у нас са ниски спрямо Европа. Без импорт на фрагменти обаче няма да минем, безапелационна беше експертката. Според нея равнището на заплатите у нас е такова, че елементарно ще притеглим квалифицирани експерти от страни като Индия, Бангладеш и Виетнам. С интервал на образование по език, те могат да намерят работата, която търсят  в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР