Работодателите трябва да предприемат мерки за безопасна работа при червен

...
Работодателите трябва да предприемат мерки за безопасна работа при червен
Коментари Харесай

Вижте какви мерки трябва да предприемат работодателите за безопасна работа при жегите

Работодателите би трябвало да подхващат ограничения за безвредна работа при червен и оранжев код за рисково време, припомнят от Изпълнителна организация Главна ревизия по труда.

При червен или оранжев код за рискови метеорологични феномени, при работа навън работодателите би трябвало да преценяват до каква степен високите температури заплашват живота и здравето на работещите и да подхващат ограничения за минимизиране на рисковете. Мерките включват основаване на подобаваща организация на работния развой, в това число обезпечаване на почивки с подобаваща периодичност и продължителност; обезпечаване на уместно работно облекло и тук-там за почивка; обезпечаване на питейна вода, както и топли и студени питиета и други течности за възобновяване на водно-солевия и топлинния баланс на организма.

В закрити пространства работодателите са длъжни да поддържат оптимална температура. При работа на закрито градусите през топлия интервал би трябвало да бъдат сред 18 и 25, като стойностите варират съгласно вида работа - лека, междинна или тежка. Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, само че има избрани и изключения. Според тях при доста високи температури на открито, в пространствата може да е с от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, само че не повече от 33 градуса.

Контрол върху микроклимата в предприятията се реализира както по сигнали, по този начин и в границите на планувани инспекции. Той е приоритет и при контролната активност в строителството и в селското стопанство, където главно се работи навън, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР