Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от

...
Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от
Коментари Харесай

Без масови уволнения от началото на епидемията в Mонтанско

Работодателите съблюдават ограниченията за работа в изискванията на зараза от ковид, сочат данните на Инспекцията по труда в Монтана.
От началото на годината са осъществени 753 инспекции. От началото на изключителното състояние те са 550, като 355 са били целенасочени за съблюдаване ограниченията против инфекцията, заяви шефът на регионалната "Инспекция по труда " инж. Димитър Петров.
"При инспекциите се открива, че като цяло работодателите извършват уговорките си. Това е обикновено, те самите са заинтригувани да ползват противоепидемичните ограничения, както по отношение на административните им отговорности, по този начин и по отношение на това, че ползата им е служащите им да са здрави и да са на линия ", съобщи той.
При въвеждането на изключителното състояние от март до юни няколко компании подават уведомления за всеобщи съкращения. Сред тях са производители на железни произведения, дървени играчки и шивашка активност.
"Общо 4 уведомления за всеобщи уволнения стигнаха до нас, само че всички се отхвърлиха и в резултат на нашите диалози стигнаха до извода, че е по-добре да ползват ограниченията, които страната планува и най-много мярката 60/40, с цел да запазят своите служащи ", съобщи инж. Димитър Петров.
Масови уволнения от началото на епидемията не са осъществявани, посочи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР