Работодателите са готови да наемат кадри от чужбинаЛипсата на квалифициран

...
Работодателите са готови да наемат кадри от чужбинаЛипсата на квалифициран
Коментари Харесай

Експерти: Има хроничен глад за квалифициран персонал на пазара на труда

Работодателите са подготвени да наемат фрагменти от чужбина

Липсата на дипломиран личен състав на пазара на труда съществува от години. На първо място повода е демографската рецесия. Това изясняват от Българската конфедерация по заетостта.

„ Първият провинен за това е демографската конструкция, която имаме в България, която е една от най-неблагоприятните в света. Много бързо се топим. За да може да имаме позитивен приръст, би трябвало да раждаме с 9 деца повече на час ”, разяснява Надя Василева, която е ръководител на Българската конфедерация по заетостта, предава.

43% от фирмите са подготвени да наемат нов личен състав. От Конфедерацията по заетостта поучават работодателите да бъдат по-гъвкави в избора си на чиновници.

„ Тоест да не се преценяват, че претендентът не е от този бранш или, че няма задоволително опит. И да одобряват, че защото липсват добре готови хора, просто би трябвало да вземат това, което има ”, добави Надя Василева.

Преквалификацията е фактор, който може да помогне на работодателите да намират квалифицирани фрагменти, разясняват още от Българската конфедерация по заетостта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР