Работодателите ревяха, говореше се за демографска криза. Сега имаме високообразовани

...
Работодателите ревяха, говореше се за демографска криза. Сега имаме високообразовани
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Единствените адекватни действия по отношение на бежанската криза предприеха доброволците.

Работодателите ревяха, говореше се за демографска рецесия. Сега имаме високообразовани хора, хора, които са подготвени да работят всичко, а ние ги гоним. Задръжте ги тези хора! Това сподели юрист Николай Хаджигенов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него единствените съответни дейности във връзка с бежанската рецесия са подхванали доброволците. „ Правителството взеха 150 милиона съответно за тази цел от Европейски Съюз ", уточни Хаджигенов.

Според Йончев разцепление в българското общество има и то се дължи на пропагандна война. „ Съществува агитация, която медиите усилват. Ние сме във война, тя се води до границите ни. Ние сме индиректно въвлечени в нея поради бежанската вълна и скока на цените, по тази причина българското общество става жертва ", съобщи той.

Държавата по думите му е положила старания, само че незадоволително и без да бъде реализирана интеграция. „ Системата е направена по този начин, че да може да се краде. С парите, които получихме за украинските бежанци, подпомогнахме българския бизнес. Това не е неприятно, само че дава своето поле за злоупотреби ", съобщи журналистът.

Той предложи помощите, които се дават от страната за украинските бежанци, да бъдат раздавани под формата на ваучери. " 60 лева дневно за една майка с три деца са 1800 на месец. Ако тези пари се дават под формата на ваучери за украинците, дали те не могат да си наемат апартамент? Ако има нещо, което сбъркахме, е, че за нас наподобява необичайно, че те желаят човешки неща - къде да оставят детето, с цел да отидат на работа, желаят да има доктор, желаят да не заплащат за раждане, желаят детето да отиде на учебно заведение ", съобщи Йончев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР