Работодателите планират да увеличат бюджетите си за заплати с 4,6%

...
Работодателите планират да увеличат бюджетите си за заплати с 4,6%
Коментари Харесай

Американският бизнес готви най-голямото увеличение на заплатите от 15 години насам

Работодателите възнамеряват да усилят бюджетите си за заплати с 4,6% през идната година, най-високият предстоящ годишен скок от 15 години. Това заяви CNN Business, базирайки се на последното интернационално изследване на консултантската компания Willis Towers Watson, което включва отговори на 1550 американски работодатели. Анкетата е извършена от 3 октомври до 4 ноември.

Голяма част от организациите приписват огромния скок на инфлацията и пазара на труда. При главната инфлация, която за Съединени американски щати към момента е 7,7%, всяко покачване, което служителят получи под тези равнища, на процедура значи, че той ще печели по-малко.

Често това, което фирмите чакат да платят " от горната страна " за дадена година, и това, което в последна сметка заплащат, се разграничават според от пазарните условия. Тази година, да вземем за пример, 70% от организациите, интервюирани от Willis Towers Watson, споделиха, че са похарчили повече, в сравнение с в началото са възнамерявали. Като цяло работодателите в последна сметка са похарчили с 4,2% повече за заплати тази година, в сравнение с през 2021 година
 Петте най-доходоносни специалности в българските университети
Петте най-доходоносни специалности в българските университети

В кои висши учебни заведения се дипломират най-високоплатените студенти?

Какво значи това за покачването ви?

Работодателите показват, че ще употребяват голям брой способи за финансиране на по-големи нараствания на заплатите през идната година: 21% от тях ще преоценят общия си пакет от бонуси, с цел да подсигуряват, че има най-голямо влияние върху задържането на фрагментите и на тяхната ангажираност; 17% - ще покачат цените на услугите; 12% - ще преструктурират и понижат броя на чиновниците.

Работодателите няма да покачат отмерено спомагателните средства за заплати.

Някои служащи ще получат доста по-високи нараствания от междинните. Това ще зависи от няколко фактора, като представянето на чиновниците и настоящата пазарна ставка за позиция, което може да изисква корекции нагоре за личния състав. Новите закони за бистрота на заплащането ще усилят натиска за предложение на такива корекции.
 Инженер в Amazon получава $115 000, а чиновник в Starbucks печели до $18,43 на час. Ето какви заплати взимат в Ню Йорк
Инженер в Amazon получава $115 000, а чиновник в Starbucks печели до $18,43 на час. Ето какви заплати взимат в Ню Йорк

По този метод служащите ще могат да преценяват какво могат да изискат, когато договарят личното си заплащане

И както постоянно, тези, чиито умения са най-търсени, евентуално ще получат най-голямо нарастване на заплатите, сподели Каролина Валенсия, вицепрезидент " Човешки запаси " в Gartner. " Някои работни места ще получат несъразмерен дял от нарастването на бюджета за заплати, тъй като са сериозни или сложни за наемане. "

Gartner чака още по-големи нараствания на заплатите през идната година. Проучването измежду работодатели, извършено през септември и октомври, откри, че организациите в Северна Америка чакат да предложат нарастване на заслугите със приблизително 7 на 100.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР