Работодателите остават в готовност за протест. Исканията ни за цената

...
Работодателите остават в готовност за протест. Исканията ни за цената
Коментари Харесай

Работодателите остават в готовност за протест

Работодателите остават в подготвеност за митинг. " Исканията ни за цената на електрическата енергия и природния газ ги считаме за изпълнени. Затова един огромен митинг за цена на газ и ел. сила не би бил състоятелен ". Това сподели Васил Велев, ръководител на АИКБ, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали ще се състои националният митинг на 18 май против високите цени на горивата.

" Относно митингът на 18 май има още една браншова среща на следващия ден. Много е значимо разговорът сред синдикати, работодатели и държавно управление да се води с национално представителните организации на бизнеса и служащите. Ще пресечем всевъзможни опити да бъдат подменяни националните организации със инцидентни хора, които съставляват себе си. Няма да приемем всяка рецензия към кабинета да се изяснява с Кремъл ", съобщи Велев.

" Тристранният разговор има шансове да се възвърне в европейски стандарт, който България беше постигнала ", сподели още той.

" Този митинг беше провокиран от няколкомесечните старания да реализираме разговор с държавното управление и дружно с държавните институции да намерим трайно и стабилно решение за усмиряване цените на електрическата сила и природния газ ", добави ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев.

" Днес имахме градивен разговор с представителите на държавното управление и бяха анонсиране оферти за обезщетения през месец май. Категорично настояваме да има механизъм за подписване на дълготрайни контракти на налични цени ", акцентира Митрев.

Министър-председателят Кирил Петков, заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов се срещнаха с представители на работодателските организации и синдикатите в Министерския съвет. На нея се разискаха схемата за обезщетения за месец май, както и законодателни оферти, свързани със Закона за енергетиката, оповестиха от Министерски съвет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР