Работодателите могат да въведат изискване за зелен сертификат там, където

...
Работодателите могат да въведат изискване за зелен сертификат там, където
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Работодателите не могат да уволняват служителите си, ако те не искат да се ваксинират

Работодателите могат да вкарат условие за зелен документ там, където имат доста хора. По никакъв метод работодателите не би трябвало да засягат трудовите права на служащите и чиновниците, не могат да бъдат уволнявани хора, които не желаят да се имунизират.

Това съобщи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев пред БНР. 
 Социалният министър: Въведените ограничаващи ограничения дават резултат Социалният министър: Въведените ограничаващи ограничения дават резултат
„ Броят на тестваните непрестанно нараства. Това води до разкриване на доста нови случаи, на хора без симтоми, които другояче не биха...

Има доста сигнали, че работодателите принуждават служащите и чиновниците да се имунизират. Това не би трябвало да бъде допускано, прикани Гълъб Донев. 

По думите му не трябва да се прекалява с това, че министър на опазването на здравето е въвел зелен документ за избрани търговски и публични обекти. И театрите, и кината, и всички други мероприятия могат да организират на 100% запълняемост, в случай че подсигуряват, че всички гости са със зелени документи, посочи Гълъб Донев.

Той уточни, че не се трансферира виновността на работодателите, а това, което е като конюнктура в България и по света е, че в тази обстановка всички би трябвало да действаме единно, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. Оттам нататък всички права и искания, които биха могли да бъдат наранени остават на назад във времето. Със заповедите на министъра на опазването на здравето, всеки един по веригата би трябвало самичък да реши какво да бъде неговото държание и деяние, безапелационен бе Гълъб Донев. 

Той недоумява за какво не е било помислено преди да пристигна четвъртата вълна. 
 Гълъб Донев не вижда нарушаване на трудовите права поради зеления документ Гълъб Донев не вижда нарушаване на трудовите права поради зеления документ
Зеленият документ не нарушава трудовите права на хората, съобщи пред Българска национална телевизия служебният вицепремиер и министър на труда и обществената полит...

Гълъб Донев съобщи, че ограниченията, които сега работят за опазване на заетостта и бизнеса сносно се ползват от страна на администрацията. Мерките сега работят доста добре и там, където има нужда до прилагане на помощите, те се употребяват, посочи служебният обществен министър. 

Той добави, че даже да има локдаун, ще важат същите ограничения. Ако се вкара цялостен локдаун, работодателите мъчно могат да заемат служащи и чиновници със съответната подготовка. Сегашните ограничения подкрепят служащите и чиновниците, акцентира Гълъб Донев. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР