Работодателите излизат на протест заради поскъпването на тока на едро.

...
Работодателите излизат на протест заради поскъпването на тока на едро.
Коментари Харесай

Бизнесът излиза на протест на 28 февруари

Работодателите излизат на митинг поради повишаването на тока на едро. На 28 февруари, сряда, от 11 часа, в София ще се организира митинг под надпис “ ”НЕ ” на далаверите в енергетиката! ”. За това се договориха национално представителните организации на работодателите, обединени в АОБР – Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Протестът е подсилен от браншовите организации, членуващи в АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, Национален профсъюз “Защита ” и синдикалните организации в участващите в митинга компании.

Бизнесът се афишира срещу спекулативните цени на тока, който се продава от търговците на свободния пазар. Протестът е ориентиран срещи повишаването на тока за бизнеса на свободния пазар с сред 30% и 60% без за това да има действителни стопански аргументи. Двата съществени производителя на ток за свободния пазар – държавните АЕЦ “Козлодуй ” и Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2 ”, от които търговците купуват, са повишили цените с едвам 5% за последните девет месеца, сочат плановете на сдруженията. Национално представителните работодателски организации приканват всички компании, неправителствени организации и жители, които не утвърждават наглото манипулиране на пазара и спекулативното покачване на цената на електрическата енергия, да се включат в митинга.

Преди дни от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) внесоха и сигнал в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за нарушавания на конкуренцията на пазарите за търговия на едро с електрическа енергия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР