Работодатели от Испания, Португалия и Малта са обявили над 1100

...
Работодатели от Испания, Португалия и Малта са обявили над 1100
Коментари Харесай

Търсят се български работници за Испания

Работодатели от Испания, Португалия и Малта са оповестили над 1100 работни места посредством EURES мрежата на Агенцията по заетостта. За задачата се търсят единствено българи, разгласи шефът на Регионалната работа по заетостта във Варна Божидар Михайлов, съобщи ДАРИК.

800 селскостопански служащи търси испански кооператив на производители на ягоди от провинция Уелва. Кандидатите би трябвало да са дами на възраст от 25 до 40 години, да имат опит в селскостопанска работа или предпочитание да работят на полето и да са привикнали на тежък физически труд, който се поставя всекидневно.
 
Заради високите температури напролет в парниците, от претендентите се изисква да са физически здрави, без болести на опорно-двигателния уред, да нямат проблеми с кръвното налягане и алергии. Познанията по испански език не са наложително изискване. Интервютата за асортимент ще се проведат при започване на януари 2018г. Очакваното тръгване на утвърдените претенденти е през февруари и март 2018 година Трудовите контракти се подписват на място в Испания и съдържат уговорка за експериментален интервал до 15 дни.
 
Работодател от Португалия набира 200 селскостопански служащи за бране на меки плодове (малини, къпини, боровинки). Кандидатите - мъже или дами, следва да имат интерес към селскостопанска работа. Опитът в подобен тип действия е преимущество, само че не е наложително изискване. Трудовият контракт е за интервал от към 8 месеца, започващ от март/април и приключващ септември/октомври, с 15-дневен изпитателен период.
 
Чрез EURES мрежата са оповестени и 150 свободни работни места за водач на рейс за публичния превоз в Малта. Изискванията към претендентите са да са навършили 21 години, да имат годна шофьорска брошура категория D и документ за професионална подготвеност. Желаещите да стартират работа по оповестените позиции в Малта е належащо имат приключено приблизително обучение и да владеят британски език на положително равнище. Интервюто за работа ще се организира на британски език на два стадия – скайп-интервю, а втората част, която включва и оценка на шофьорските умения – на място в Малта. С утвърдените претенденти ще се подпише непрекъснат трудов контракт с шестмесечен експериментален интервал.За да бъдат позволени до изявление, претендентите следва да декларират своя интерес в Дирекция „ Бюро по труда ”, уточни Михайлов. Той посочи, че заплащането за оповестените позиции в чужбина е над междинното за България.
 
В община Варна броят на записаните безработни през октомври е бил 5188, при 4238 през предходния месец. Равнището на безработица в града е 2,98% и нараства с 0,54 на 100.

Във Варненска област безработицата през октомври е била 4,47%.  Броят на записаните безработни в бюрата по труда от региона към 31 октомври е е бил 9946.

През ноември започва осъществяването на новата мярка за поощряване трудовата подвижност на безработните лица. С последните промени в Закона за поощряване на заетостта се сътвори опция и за поощряване на подвижността и поддръжка на безработните лица, искащи да стартират работа в различен град. От 7 ноември в бюрата по труда се одобряват заявки от безработни лица, искащи да сменят местоживеенето си и да работят на повече от 50 км от вкъщи си. Средствата се отпускат за не повече от 12 месеца, като размерът им за тази година е до 200 лв. месечно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР