Работодатели, енергийни дружества и държавата търсят механизъм за по-ефективна програма

...
Работодатели, енергийни дружества и държавата търсят механизъм за по-ефективна програма
Коментари Харесай

Умуват за нови компенсации за цената на тока за бизнеса

Работодатели, енергийни сдружения и страната търсят механизъм за по-ефективна стратегия за обезщетения за електрическата енергия за бизнеса.

Според заместник-министъра на енергетиката Ива Петрова е нужно работещо решение на база рамката, която към този момент имаме.

Модифицирането на механизма за използване на програмата би трябвало да бъде съобразено с Решението на Народното събрание за обезщетенията на небитовите крайни клиенти до края на годината, с регламента на Европейска комисия, както и с краткотрайната рамка на Комисията за ограничения за държавна помощ в поддръжка на стопанската система, показва Петрова, която взе участие на първото съвещание на работна група, която да откри по-ефективна стратегия за обезщетения за електрическата енергия за бизнеса.

Справедлив и по-ефективен механизъм за използване на програмата за обезщетения за небитови консуматори, тъй че да бъде в интерес на обществото – за това се оповестил и заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков.

И работодателите счита, че програмата за обезщетения е дала своето позитивно отражение върху промишлеността, създавайки предвидимост и подпомагайки капиталовите стратегии на българските компании.

Всички са на мнение, че са нужни ограничения за възстановяване на механизма, част от които са усъвършенстването на административния развой, въвеждането на тласъци за понижаване на електропотреблението и насърчаването на енергийната успеваемост.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР