Работодатели да могат да връчват фишове за пътни нарушения. Това

...
Работодатели да могат да връчват фишове за пътни нарушения. Това
Коментари Харесай

Важно за шофьорите: Работодатели ще връчват фишове за нарушения на служителите?

Работодатели да могат да връчват фишове за пътни нарушавания. Това е предвидено в новата финансова рамка на страната, задачата е увеличение на събираемостта в бюджета. Според специалисти обаче, това може да докара до ръст в “сивия ” бранш.

Иво е притежател на пекарна от години. Не е податлив да бърка в джоба на чиновниците си, в случай че са засечени в нарушаване от КАТ.
За мен няма бъдеще и е неработещо, защото това в допълнение ще ни натежи на хората, които работят и на счетоводството, даже може да се наложи да се назначават нови хора.
Ивайло Бучински, притежател на пекарна

Теодора не е глобявана досега. Но в случай че наруши закона това ще се отрази на месечния ѝ бюджет няма да успее да заплати всичките си разноски.
Няма да ми бъде прелестно сигурно, в случай че би трябвало, идвайки на работа, да ги разбирам тези неща. Мисля, че би трябвало хората да се стараят повече, с цел да не ги вършат тези нарушавания и е мъчно работодателят да взима тези решения. Със сигурност би повлияло отрицателно на връзките. Когато наказваш някой по този метод с тези глоби , може би го настройваш против себе си.
Теодора Герова, чиновник

Според специалисти, тази мярка би принудила работодателите да търсят “вратички ” в новия закон.
Това е още една предпоставка човек да не желае да работи на трудов контракт. И въпреки всичко се случва с хората, които имат запори от частни правосъдни реализатори.
Мария Стоева, HR специалист

Тази мярка би нараснала хората, които работят в сивия бранш. Осигуровките ще намалеят под минимума, което може би няма да задържи служащия и ще се работи без трудов контракт, счита Ивайло Бучински. Мотивите на финансовия министър Асен Василев са, че все още едвам 50% от санкциите и фишовете се заплащат от нарушителите. Тази мярка би влезнала в действие, в случай че депутатите одобряват предложенията в бюджета на второ четене най-рано идната седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР