Работодател протегна ръка на незрящ младеж. ИТ фирма назначи на

...
Работодател протегна ръка на незрящ младеж. ИТ фирма назначи на
Коментари Харесай

Доброто съществува! Това момче е сляпо и получи невероятно предложение

Работодател протегна ръка на незрящ юноша. ИТ компания назначи на работа момче, изгубило зрението си преди 17 години. Да програмира е детската фантазия на Джовани Чемишанов. „ Идеята като цяло е, че в случай че не пробваш, няма да схванеш дали би могъл”, споделя той, представен от bTV.

Затова Джовани приключва компютърни науки. А фантазията му сбъдва шефът на ИТ компания Тодор Маринов.

„ Осигурихме специфичен преносим компютър, с цел да може да се конфигурира програмата, която да може да му демонстрира какво, по какъв начин прави на самия преносим компютър ", изяснява Маринов.

И по този начин към този момент 2 години Джовани е част от екипа. Оказва се обаче, че той е по-скоро изключение - последните данни сочат, че у нас работят едвам 10% от хората с нарушено зрение.

„ Хора като Джовани имат огромна стойност и способстват доста за продуктите, които създаваме”, разяснява неговият сътрудник Юрун ван Хертум.

През множеството време младежът работи от вкъщи си в Пловдив, само че даже когато му се наложи да пътува до офиса в София, не е самичък.

„ Когато пътувам от Пловдив за насам, нормално пътувам с някой колега”, споделя Джовани.

„ Смятам, че се интегрира доста добре, даже бих споделил, че работи повече от другите сътрудници, тъй като му е интересно”, отбелязва Тодор Маринов.

Джовани мечтае да продължи реализацията си като програмист в България. За да може един ден, на собствен ред, да сбъдне нечия фантазия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР