Работното време в България е 56 часа, а в ЕС

...
Работното време в България е 56 часа, а в ЕС
Коментари Харесай

Работното време у нас е 56 часа, а в ЕС е максимално разрешено 52 часа седмично

Работното време в България е 56 часа, а в Европейски Съюз оптималната позволена дълготрайност е 52 часа седмично. Това сподели вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов на спорен конгрес, отдаден на последните промени в Кодекса на труда. Дискусията е проведена от синдиката и Фондация " Фридрих Еберт " - България.

В България не е приведена наредба по отношение на сумираното пресмятане на работното време според европейските наставления, означи Капитанов, предава Българска телеграфна агенция. По думите му според европейските наставления и Конвенцията на Международната организация на труда то следва да се ползва единствено в производства с непрекъсваем режим на работа.

КНСБ беше първата организация, която направи коментар в България на измененията в КТ, уточни Капитанов и посочи, че коментарът е оповестен на страницата на синдиката в интернет.

Капитанов напомни, че през вчерашния ден КНСБ откри акция за увеличение на приходите и опазване на работните места. Едно от настояванията е съблюдаване на законодателството и използването на европейските рамки, с които България е обвързана, сподели синдикалистът. Липсва задължението на страната за правната наредба на сумираното пресмятане на работното време, счита Капитанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР