Работното време не трябва да започва преди 10 часа, защото

...
Работното време не трябва да започва преди 10 часа, защото
Коментари Харесай

Работното време не бива да почва преди 10 часа

Работното време не би трябвало да стартира преди 10 часа, тъй като е контрапродуктивно и чиновниците ще стартират деня изтощени, изясни ученият Пол Кели от Университета в Оксфорд.

Според специалистът биологичният темп на хората преди 55-годишна възраст е синхронизиран с работното време от 9 до 17 часа, което дава отговор на човешката успеваемост, въодушевление и психологично здраве.

Той е убеден, че работният ден би трябвало да се промени с още час, с цел да се приспособява към биологичният часовник на множеството хора.

Неговите изказвания важат и за образователния ден и се удостоверяват от редица опити, съгласно които междинният 10-годишен възпитаник не може да се концентрира преди 8,30 часа, а 16-годишният – преди 10 часа. На студентите пък им е нужен още един спомагателен час, с цел да бъдат ефикасни.

Кели счита, че смяната на образователния график ще увеличи оценките на учениците с 10%, а на студентите с 19%.

Професорът твърди също, че фирмите, които карат чиновниците си, да стартират работа по-рано от 10 часа, вредят на тяхната продуктивност и способстват за появяването на здравословни проблеми. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР