Работно време: всеки ден от 9:00 до 20:00 часаНа 29

...
Работно време: всеки ден от 9:00 до 20:00 часаНа 29
Коментари Харесай

Минералната баня в Банкя отваря врати

Работно време: всеки ден от 9:00 до 20:00 часа

На 29 септември 2022 година ще се организира Ден на отворените порти в постройката на обновената и възобновена Централна минерална баня в Банкя, която следва да отвори порти за жители. От 10:00 ч. в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кмета на Банкя Рангел Марков постройката ще отвори порти.

Ще бъдат показани обновените пространства за релаксация, термални зони, детски басейн с минерална вода и други услуги в минерална баня.

Позната още като Царската баня, тя е основана по времето на цар Фердинанд. Проектирана е от мюнхенския проектант проф. Карл Хохедер, водещ експерт в основаването на сходни здания в цяла Европа. Проф. Хохедер приключва плана през 1906 година и на 24 май 1911 година банята е публично открита.

Реставрацията на Минералната баня, която бе осъществена през последните години, върна достоверния тип на забележителната постройка в парка на Банкя, както и във връзка с интериора, по този начин и на екстериора, разкриващи нейната културна и историческа стойност.

Ценните свойства на минералната вода, която се употребява, са от дълго време известни и това прави потреблението ѝ препоръчвано за разнообразни лечебни процедури и релаксация.

За жителите, които желаят да посетят и прегледат Централната минерална баня, ще имат опция да го създадат на 29.09., когато ще бъдат проведени обиколки с начални часове 11:00 ч., 14:00 ч. и 17:00 ч.

От 30-ти септември 2022 година, централната минерална баня в Банкя ще отвори порти за гости.

Работно време: всеки ден от 9:00 до 20:00ч.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР