Работно съвещание на тема Шенген и Еврозоната събра на една

...
Работно съвещание на тема Шенген и Еврозоната събра на една
Коментари Харесай

Борисов: Ако не работеше парламентът, нямаше да видим никакъв Шенген

Работно заседание на тематика Шенген и Еврозоната събра на една маса ръководителят на Комисията по външна политика Бойко Борисов, министъра на финансите Асен Василев, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел, министрът на вътрешните работи калин Стоянов и депутати в постройката на Народното събрание.

Лидерът на ГЕРБ беше безапелационен, че без работещ парламент нищо от свършеното до момента нямаше да бъде реализирано. 

„ Ако не работеше Народното събрание - никакъв Шенген нямаше да забележим. За Шенген никое служебно държавно управление не можеше да мине по тези стъпки без постоянен парламент. Създадохме болшинства, които взеха решение всички проблеми. За дни свършихме голям труд.

Не е идеално, само че ние в последните няколко седмици се научихме да работим дружно “, добави Борисов. Той беше безапелационен, че най-ценното е да влезем по сухопътните граници и няма да се отхвърляме за тях.

„ България наподобява друго поради тези 7-8 месеца, в които работим дружно. Работата по бюджета на Асен Василев става все по-интересни инфраструктурни планове. Огромни благоприятни условия има. Дава се огромна опция за България, която е на кръстопът. Огромен трафик, който се генерира и по тази причина е значима стабилността, която даваме. Дори минимум биха ни задоволили тези резултати, само че имаше голям брой хванати мигранти в страната, нямаше по какъв начин да не се отрази изключително в медиите на Австрия. Ние българите все споделяме, че не е задоволително. Ще стане факт “, добави Борисов.

Преговорите към момента не престават, сподели от своя страна министър председателят Николай Денков и добави: „ Шенген се отваря с въздушни и морски граници. За сухопътните граници обстановката е доста особена в Европейски Съюз. Ние сме в особена обстановка. Когато се успокои мигрантската вълна, тогава ще паднат границите. Австрия е дала знак за въздушни и морски граници. Преговаря се за решението по какъв начин да формулираме сухопътни граници. "

„ Австрия е приела тези стадии и това не е изненадващо. Това не е специфична процедура за Шенген и няма непълен Шенген. Има си правила. Говорим за въздушни и морски Шенген. Укрепването на външните граници го желае освен Австрия, само че и България. Това значи, че и Европейска комисия ще се ангажира и бяха гласувани 2 милиарда евро за външните граници. За разпределянето на мигранти сме се съгласували да се съблюдават Дъблински съглашения. "

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР