Работниците във ВиК дружеството се готвят за протести и блокади

...
Работниците във ВиК дружеството се готвят за протести и блокади
Коментари Харесай

Дупница е пред водна криза

Работниците във ВиК сдружението се готвят за митинги и блокади на автомагистрала „ Струма " още идната седмица.

 

Дупница е на прага на водна рецесия. ВиК сдружението едвам съумява да купува материали за ремонт на всекидневните повреди. Няма пари за заплати на чиновниците, насъбрани са големи задължения, предава Българска национална телевизия.

Ако не се вземат незабавни ограничения, е въпрос на време хората да останат без питейна вода, предизвестяват от ВиК. Цената на водата в Дупница не е променяна от 13 години.

Около 2 милиона лв. - толкоз са отговорностите на ВиК Дупница, насъбрани през последните пет години. От Национална агенция за приходите са запорирали сметките на сдружението и всеки месец взимат половината от приходите им. Оставащите
средства едвам стигат за всекидневните разноски, материали и заплати.

" Ресурсите и материалите са най-после към този момент. Хората са в действителност на ръба да
изоставен, просто ще останем в безизходно състояние, тъй като
повредите няма кой да ги направи ", споделя Красимира Иванова, шеф на ВиК-Дупница.

Няма пари за ремонт на развалената техника. Тройно по-високите сметки за ток едвам се покриват, а заплатите се бавят към този момент втори месец.

" Разчитам на дамата - срамотия е! Готов съм за митинги - това е методът да си вземем заплатите, това е методът да тръгнат нещата ", споделя Бойчо Георгиев, чиновник на ВиК - Дупница, пред Българска национална телевизия.

От ВиК-Дупница и локалната администрация упорстват КЕВР незабавно да одобри бизнес проекта на сдружението, който се бави година и половина.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР