Работниците в съседна Румъния започват постепенно да се връщат към

...
Работниците в съседна Румъния започват постепенно да се връщат към
Коментари Харесай

Румънците постепенно започват да се връщат на работа

Работниците в прилежаща Румъния стартират последователно да се връщат към работните си места. Броят на чиновниците, които са пратени по домовете си краткотрайно от работодателите поради липса на интензивност в бизнесите, понижава от 130 000 от пика на 9 април, до към 902 000 на 16 април, демонстрират данни на Министерството на труда в страната.

Освен това, към 21 000 чиновници в автомобилната промишленост се върнаха на работа на 21 април, написа Romania Insider. До края на май завърналите се ще са до 80% от всички чиновници в бранша, съгласно Адриан Санду, общоприет секретар на Асоциацията на автомобилните производители в Румъния.

" Това е първата стъпка към икономическо възобновяване ", съобщи Флорин Годен, управител на страната в организацията за асортимент на личен състав Adecco Румъния и Унгария.

Той добави, че предходната седмица, за първи път от март, от Adecco са изпратили повече претенденти до фирмите, които желаят да наемат работа.

Междувременно броят на прекратените от работодателите контракти продължава да се усилва, само че не с бързи темпове, заяви Mediafax.

Държавеният секретар в Министерството на труда Тудор Полак, съобщи, че намаляването на броя на спрените трудови контракти предходната седмица не е породено от прекратяването на някои от тези контракти. Броят на прекратените трудови контракти е бил единствено към " няколко хиляди дневно " през интервала 9-16 април, сподели Полак.

Служителите, чиито трудови контракти са прекъснати заради пандемията, получават компенсации за безработица в размер на 75% от заплатите им, изплащани от страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР