Работниците от ВМЗ Сопот излизат на протест днес. Причина за

...
Работниците от ВМЗ Сопот излизат на протест днес. Причина за
Коментари Харесай

Работниците от ВМЗ Сопот излизат на протест

Работниците от ВМЗ Сопот излизат на митинг през днешния ден. Причина за митинга, който ще се организира пред портала на оръжейницата, е решението за промяна на борда на шефовете.

Ръководствата на двете профсъюзни организации на КНСБ и КТ “Подкрепа ” упорстваха за среща с министъра на стопанската система и промишленост Корнелия Нинова, само че такава не се е състояла на този стадий.

От профсъюзите споделят, че служащите и чиновниците на ВМЗ Сопот, над 3500 индивида, са обезпокоени за бъдещето на сдружението за работните места и заплатите си, тъй като с предходния мениджърски екип, една част от който бе назначен от министър Нинова – изпълнителният шеф Иван Стоенчев, са били извършени договаряния за нарастване от 01.06.2022 година на приходите на всеки един служащ на ВМЗ Сопот ЕАД, както следва: Индивидуалният щат на всеки един служащ, експерт и чиновник да се увеличи с 200 лева Всеки един работещ в сдружението да получава и 200 лева месечно под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД. Синдикалните организации упорстват Корнелия Нинова с персоналното си присъединяване на територията на сдружението и мениджърския му екип, който по законите на Република България би трябвало да управлява в сегашния миг ВМЗ Сопот ЕАД, да подсигуряват пред колектива, че тези претенции на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ ще се изпълнят.

„ Синдикалните организации упорстват в незабавен порядък тези дейности да се случат и всеки един работещ във ВМЗ Сопот ЕАД да получи самостоятелната си заповед за повишение на приходите му. По този метод няма да има ескалация на общественото напрежение в сдружението и синдикални дейности. Спокойствието в колектива ще сътвори убеденост и в клиентите на ВМЗ Сопот ЕАД, с което ще се подсигурява спазването на трайните работните места ”, споделят синдикатите, чийто митинг ще се организира по обяд пред портала на оръжейницата в Сопот на 8 юни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР