Работници от Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) Марица 3 ще протестират в

...
Работници от Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) Марица 3 ще протестират в
Коментари Харесай

Работниците от ТЕЦ Марица 3 отново излизат на протест

Работници от Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) " Марица 3 " ще стачкуват в 13:30 часа през днешния ден в столицата поради насилственото затваряне на централата.

" Около 200 души от личния състав към този момент се отправихме за проявата пред министерството на околната среда и водите. Очаквам към митинга да се причислят доста сътрудници от други централи на въглища в страната и от мини, тъй че хипотетичният брой на недоволните ще бъде към 1600 души ", заяви за Българска телеграфна агенция основният правист на сдружението Юлиян Семерджиев.

На 12 май т. година също бе плануван митинг пред Министерство на околната среда и водите и участниците в него дойдоха в София, само че в последния миг той бе анулиран след новината за заповед за отчасти обновяване на работата. Тя обаче бе анулирана два часа по-късно.

По думите на Семерджиев, в Министерство на околната среда и водите ще бъде връчена протестна декларация и свещи, които символизират енергийна рецесия. След Министерство на околната среда и водите енергетиците ще се насочат на шествие към Министерския съвет и Народното събрание, където също ще бъдат връчени заявления.

ТЕЦ-ът е с изведени от употреба мощности от 21 април т. година Хасковската екоинспекция наложи мярката поради редовно несъблюдение на предписанията и неспазване на изискванията по Комплексното позволение.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР