Работници от Терем - Флотски арсенал излязоха на протест днес

...
Работници от Терем - Флотски арсенал излязоха на протест днес
Коментари Харесай

Варненският „Терем” на протест заради съмнения за източване

Работници от " Терем - Флотски боеприпас " излязоха на митинг през днешния ден поради опасения за източване на сдружението. Повече от 100 чиновници на завода блокираха за малко пътя Варна-Белослав, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестиращите са недоволни от концепцията за сливането на " Терем - Флотски боеприпас " с " Терем - Овеч " в Провадия, защото провадийското сдружение има дълг от 2 милиона лв.. Опасенията на служащите са, че тези средства ще бъдат платени от " Терем - Флотски боеприпас ", сподели ръководителят на профсъюз " Промяна " във варненското сдружение Живко Тузсузов.

Той добави, че има решение на Съвета на шефовете на " Терем холдинг " варненското сдружение да закупи индустриални халета и казарма, като договорката е към 2 милиона лв.. Според него с тези две процедури ще стане източване на " Терем - Флотски боеприпас ".

Синдикалистът уточни, че в сдружението има съкращения на пенсионери, само че има и доста хора, които напущат, тъй като са недоволни от обстановката.

На място дойде изпълнителният шеф на „ Терем” Иван Досков. Според него е обикновено управлението на холдинга първо да бъде известено за обстановката и по-късно да се стигне до коментиране на настояванията на „ Флотски арсенал”. По думите му окончателното решение за обединение с предприятието в Провадия към момента не е взето. В същото време по въпроса с халетата Досков изясни, че се извършва решение на Министерския съвет от 2014 година

Шефът на „ Терем” отбрани и назначението на нов съуправител, като го изясни с влошените финансови резултати на „ Терем – Флотски арсенал”. Самият Данко Момчилов изясни, че сдружението е на загуба над 4 милиона лв. през последната година и ще се наложи преструктуриране на сдружението, което сега има над 400 души административен и непроизводствен личен състав и 150-180 индивида в произвеждане.

По думите му предприятието има нови поръчки и се договаря за т.нар паравоенни кораби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР