Работници от пътностроителни фирми ще блокират в сряда Дунав край

...
Работници от пътностроителни фирми ще блокират в сряда Дунав край
Коментари Харесай

Работници от пътностроителни фирми ще блокират в сряда Дунав край Русе

Работници от пътностроителни компании ще блокират в сряда Дунав край Русе, оповестиха от оповестиха от браншова камара „ Пътища “. 

Шуменската компания „ Автомагистрали Черно море “, която протестира от време на време независимо разгласи, че в сряда ще блокират придвижването на Дунав мост в Русе, на Айтоски проход и Ришкия проход. Протест ще има и пред постройката на Народното събрание. Пътната камара разгласи, че компаниите ще протестират и пред започнатите и незавършени пътни сектори, които са близо 300. 

Причината е неналичието на решение за изплащането на над 1 милиарда лв. от страната на фирмите за ремонтни действия. Плащания за поддържане и ремонт на пътища не е имало от април 2021 г. 

„ Пътната ни инфраструктура от ден дневно става все по-зле. Много пъти съм казвала, че несменените мантинели ще доведат до тежък пътен случай и преди дни това се случи на автомагистрала “Струма ” – 26-годишно момиче е починало на място. Подобни произшествия занапред ще зачестяват и не е инцидентно, че тази година имаме 38 жертви повече спрямо предходната – досега починалите на пътя са над 100 “, разяснява Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред Българска национална телевизия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР