Работници от клоновете в Монтана и Трявна на предприятието от

...
Работници от клоновете в Монтана и Трявна на предприятието от
Коментари Харесай

Работници от Емко пред парламента, БСП им яха протеста

Работници от клоновете в Монтана и Трявна на предприятието от военнопромишления комплекс " Емко " пристигнаха на митинг в София, с цел да покажат безпокойството си за работните си места. Директор на " Емко " - Монтана, Красимир Падарев, съобщи пред публицисти, че " предприятието е в заплаха, тъй като му се вършат пречки и спънки и се нарушава законовият ред в страната ".

" Пращат се инспекции - оправяме нещата, още веднъж не ни връщат лиценза ", сподели Падарев. В завода в Монтана работят към 400 души, а в Трявна - 650.

" Заводът е бил на дъното никой не го е желала, а в този момент, когато той процъфтява желаят да им вземат завода ", разяснява протестираща. Демонстрантите развяха лозунги: " Не ни изхвърляйте на улицата ", " Искаме си завода " и " Спрете войната против нас ", съобщи служителка на завода.

Автобуси от цялата страната дойдоха сутринта в центъра на столицата. Протестиращите упорстват за незабавни дейности от страна на страната.

Българска социалистическа партия незабавно се възползва от оправданите паники на служащите и тяхното идване в столицата, с цел да се опита да яхне митинга им. Столетницата ще изиска чуване на министъра на стопанската система Емил Караниколов в парламентарната икономическа комисия по проблема с отнетия лиценз за търговия на предприятието от военнопромишления комплекс " Емко ".

Това стана известно след среща на представители на парламентарната група и протестиращи служащи пред Народното събрание. " Не взимаме страна само че чакаме казусът да се реши ", обявиха икономисти от Българска социалистическа партия.

" Искам да чуя, че не министърът е предизвикал сериите тенденциозни инспекции, а че те са били по закон. С наслада бих научил за какво министърът подреди " Кинтекс " да приключи контракта с нас ", съобщи пред медиите Славчо Димиев от " Емко ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР