Работници от Булгартабак излязоха на протест. Те обясняват, че са

...
Работници от Булгартабак излязоха на протест. Те обясняват, че са
Коментари Харесай

Работници от Булгартабак“ излязоха на протест заради твърдения на Христо Иванов

Работници от Булгартабак излязоха на митинг. Те изясняват, че са обезпокоени за работните си места, поради изказванията на водача на политическа партия „ Да, България “, че тютюневият холдинг се занимавал с контрабанда. Според тях Христо Иванов с дейностите си заплашва икономическото положение на предприятието.

„ Да, България “ изиска привикване на съвета за национална сигурност при президента и формиране на анкетна комисия по отношение на отчет на турските служби. Твърди се, че в отчета се загатва, че „ продуктите, идващи от българската компания, са се трансформирали в източник на контрабанда в Турция “. Опитите на Христо Иванов да беседва с протестиращите и да им изясни позицията си не се увенчаха с триумф.

Сборния пункт беше пред стадион Васил Левски.

От там шествието се раздели на 2 лъча. Единият към Парламента, другият към централата на " Да България ". Председателят на партията Христо Иванов слезе при протестиращите, което сътвори напрежение, а опитите му да беседва с протестиращите бяха отхвърлени.
Христо Ябраков, служащ в „ Благоевград БТ “: Обидени сме от това изказване негово по медиите, че наскърбява работещите в Булгуртабак, че ние произвеждаме контрабндна продукция и я осъществяваме вероятно на контрабандни пазари и че спонсорираме терористите, което аз не се усещам нито контрабандист нито терорист. Слави Славов, служащ в „ Булгартабак “: Конкретния мотив беше провокация от предходната седмица на деятели на Политическа партия " Да България ", които четвъртък през нощта облепиха централата на Булгартабак с надписи Контрабандтабак.
След това шествието продължи до редакцията на вестниците Капитал и Дневник.
Слави Славов, служащ в „ Булгартабак “: Искаме страната в лицето на българските институции този път да вземе едно доста ясно отношение и да бъдем предпазени и да не се разрешава на хора, които пазят непознати корпоративни ползи и по този метод да унищожават един сполучлив български бизнес.
Протестът завърши пред постройката на Министерския съвет.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР