Работници на ,,Мини Марица Изток се събраха на символичен протест

...
Работници на ,,Мини Марица Изток се събраха на символичен протест
Коментари Харесай

Синдикати и миньори от Раднево излязоха на нов протест

Работници на,,Мини Марица Изток ” се събраха на алегоричен митинг пред ръководството на сдружението в Раднево, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.


Миньорите показаха своите терзания по отношение на Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора и направената пътна карта към него. Хората настояха да чуят каква е визията на държавното управление за развиването на Маришкия комплекс, защото се притесняват за работните си места. През октомври, след 14-дневна обсада на автомагистрала " Тракия ", синдикатите в " Мини Марица-изток " се заканиха да излязат на национална стачка, в случай че предприятието бъде затворено, без процесът да бъде координиран с тях. Сега те още веднъж отстояват настояванията си, а и желаят да се изяснят размерите от работа за идните месеци.


,,В последните седмици беше направена визия за тактика, бих го нарекъл или план, в който е изрично записано, че от следващата година - още от 2024, ние в България би трябвало да произвеждаме 9 тереватчаса електрическа енергия от преносими мощности. Това единствено по себе си значи, че нашето дружество,,Мини Марица Изток ” ще добива не повече от 14 млн. тона въглища, а както всички знаете още тази година, ние ще приключим към 19 млн. тона въглища и сме на ръба на банкрута ", разяснява Бисер Бинев, ръководител на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица изток ".


Синдикалистът дефинира обстановката като доста сериозна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР