Работните срещи в образованието са добър начин да споделиш опита

...
Работните срещи в образованието са добър начин да споделиш опита
Коментари Харесай

Демонстрационен урок за двигателна активност с експерти от Италия, Турция, Румъния и България в ЦСОП–Пловдив

Работните срещи в образованието са добър метод да споделиш опита и знанията си като преподавател, а през днешния ден ние имахме опцията да чуем мнението на 20 разнообразни експерти от учебен инспекторат на Gumushane, Турция, фондация " Кураж “ -Пловдив, UISP Settimo Cirie – Италиански съюз Спорт за всички и специалисти от Румъния, което ни обогати професионално.

Нашите посетители работят по стратегия " Еразъм+ “, план " Спорт за хора с увреждания “ и план за подвижност КА1 на тематика " Игри навън и закрито в учебно заведение “. Учениците от ЦСОП-Пловдив с интерес участваха в демонстрационен урок с извършения за насърчаване на двигателната интензивност за деца със специфични просветителни потребности.

Центърът показа работата си по план " Подобряване на цифровите и педагогичен компетентности на учителите за работа по време на отдалечено образование “ (DIPCE) №2020-1-ES01-KA226-SCH-095180, ориентиран към приобщаване на децата от най-уязвимите групи, част от които са тези със СОП при прекосяване от присъствено към онлайн образование.

Г-жа Ж. Налджиева – зам.-директор, обърна внимание на спецификата в образованието в ЦСОП – гр. Пловдив, взаимоотношението с учебните заведения и показа кабинетите по арт терапия, кинезитерапия, музикотерапия, Монтесори класна стая, новите кабинети на логопеда и психолога.

" Колегите бяха впечатлени от модерното съоръжение на профилираните кабинети и уютната атмосфера, и най-важно – професионализма и загрижеността на експертите към учениците със СОП “, показа Лучия Велева от фондация " Кураж “ -гр. Пловдив.

Според В. Бакиш, шеф на Центъра, приобщаването се случва, когато всички заинтригувани страни работят дружно и поддържат децата и фамилиите им. Спортът и проведените игри дават нови благоприятни условия за развиване на уменията и здравословен метод на живот, за самостоятелна изява, само че и за създаване на екипни персони.

Центърът в Пловдив е един от най-големите в България и предлага качествено образование и терапия на деца, ориентирани от РЕПЛРДУСОП на РЦПППО – гр. Пловдив. В момента в него се образоват 112 възпитаници от I до XII клас.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР