Работните групи в Каварна вече са определени и действат за

...
Работните групи в Каварна вече са определени и действат за
Коментари Харесай

Димов: Новият план за Калиакра ще стане бързо, но не прибързано

Работните групи в Каварна към този момент са избрани и работят за разглеждането на проекта за ръководство на предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ на локално равнище.

Това стана ясно по време на визитата на министъра на околната среда и водите Нено Димов в Каварна, оповестяват от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Групите са четири – земеделие, енергетика, лов и лов на риба и строителство/туризъм и ще търсят уравновесено решение по проблема. До средата на другата седмица те ще дават мнения по проекта. След това ще създадем среща сред работните групи и специалистите на Министерството на околната среда и водите на място в Каварна, съобщи Димов.

Това ще създадем с бързане, само че не с прибързване, тъй като би трябвало да бъдат огледани всички разновидности, тъй че да бъдат предпазени ползите на оптимално доста хора, които са наранени, сподели министърът.

Ще обявим поръчка, тъй че интернационално приети учени - а аз съм надълбоко уверен, че в България има такива интернационално приети учени - да създадат изложение на териториите по прецизно спазвана методология, да ревизират дали всичко, което е картирано, дава отговор на условията и т. н., съобщи Димов.

Кметът на Каварна Нина Ставрева по-късно сподели на Димов настоящо гробище в село Топола, което влиза в НАТУРА 2000, оповестяват още от Министерство на околната среда и водите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР