Работникът на ТЕЦ-а в Девня, който почина при трудова злополука

...
Работникът на ТЕЦ-а в Девня, който почина при трудова злополука
Коментари Харесай

Трагедия с младеж потресе Враца! Йордан се ожени, искаше деца, но един ден отиде на работа с бригадата и го върнаха в ковчег

Работникът на ТЕЦ-а в Девня, който умря при трудова акцидент в неделя, е врачанинът Йордан Николов, написа BulNews.bg. 27-годишният мъж е чиновник на врачанската компания за антикорозионна изолираност „ Сигма Витес “ и е бил командирован с още няколко свои съграждани да извършат ремонт на оборудването по алпийски прийом, написа " Булнюз ".

Тежкият случай станал в неделя към 14.30 часа, като Йордан работел на една от високите кули на ТЕЦ-а. Бригадата му подменяла ламарините на покрива над шести казан. Докато работел врачанинът паднал от 15 метра височина в сепаратора на централата. Мъжът умрял на място, в резултат на височинна контузия.

Погребението на служащия ще се състои през днешния ден в 14 часа в Старите гробища на Враца. Час по-рано в църквата „ Свети Николай “ ще бъде опелото му.

Преди към година младият врачанин се оженил, купил си апартамент, а неотдавна си взел и автомобил. Планирал идната стъпка в живота му да бъде основаването на потомство. Йордан има брат, който също работи във компанията, и две сестри.

Близките на умрелия споделиха, че Йордан е бил диабетик на инсулин. Разболял се след командировка в Баку, след стрес от станал случай. Шефовете му били наясно със положението му, само че все пак разпоредили на бригадата да не стопира работа и в неделния ден, тъй като гонели периоди и времето се разваляло.

Работници описаха, че ги командировали в Девня всяка година за по към месец. Там те живеели в извънредно мизерни условия. От компанията им наемали два жилището, които били без порти и прозорци. За удостоверение на думите си хората изпращат и снимков материал.

От прокуратурата оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане е за причиняване на гибел заради неведение, немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс. Деянието се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години.
Роднините на Йордан към този момент са наели юристи от столицата и са безапелационни, че ще съдят компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР