Работник е трошал жълто паве по време на ремонта на

...
Работник е трошал жълто паве по време на ремонта на
Коментари Харесай

Работник чупи жълто паве, показват кадри от Спаси София

Работник е трошал жълто паве по време на ремонта на знаковия бул. " Цар Освободител " в столицата. Това сочат фрагменти, оповестени от гражданската организация " Спаси София ".

Жълтите павета са урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност - по предложение на Столична община и СОС. Въпреки рецензиите обаче, Фандъкова твърдеше, че павета не са чупени по време на злощастния ремонт, който би трябвало да бъде (както обикновено) доремонтиран.

Столична община ще наложи санкция от 100 000 лева за счупеното паве на компанията, отговаряща за ремонта, който в цялата съответна част на центъра на София коства 19,9 млн. лева с Данък добавена стойност.  " Трейс Груп Холд " единствено преди дни признаха, че не са сложили паветата по подобаваща технология, откакто те бързо се разместиха от трафика пред Народното събрание.

" Наказателното разпореждане ще бъде издадено по член 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, защото той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание. "

Столична община обаче продължава да работи с компанията.

От " Спаси София " считат, че би трябвало да се наложи " оптималната " санкция (5% от целия договор) и да се разтрогне договорът.

" Ние в никакъв случай нямаше да допуснем жълтите павета безчовечен да се унищожават! Ще забраним всеки с теслата да се упражнява върху софийските павета. Планираме в Германия да обучим бригада за редене на паваж от десетина индивида, които да работят на най-малко 5 година контракт с Общината, на добра заплата ", пишат деятелите.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР