Работник е пострадал при инцидент в завода за цимент на

...
Работник е пострадал при инцидент в завода за цимент на
Коментари Харесай

​„Холсим“ скри инцидент с работник, останал без пръсти

Работник е потърпевш при случай в завода за цимент на „ Холсим “ (България) АД във врачанското село Бели Извор, научи BulNews.bg.
Миналата седмица служителят е получил пострадване на лявата си ръка и е останал без пръсти, откакто напъхал крайника си сред два вала.
За случая обаче не е известена Инспекцията по труда и няма данни в полицията, защото от компанията решили, че не било трудова акцидент. Това е доста необичайно тъй като по всички кодекси и закони случаят се класификацира тъкмо като подобен.
Единствено е постъпило съобщение и е почнало следствие в районното ръководство на Национален осигурителен институт.
В публично мнение на циментовия цех се оповестява, че служителят е превозен до болничното заведение във Враца за обзор и лекуване. Към днешна дата служащият е изписан от здравното заведение в положително положение.
От „ Холсим “ настояват, че са спазили всички условия на настоящото законодателство по отношение на докладването и следствието на случая и с половин уста дадоха обещание, че след случая ще стартират вътрешна инспекция на изискванията на труд. „ Холсим “ (България) АД е част от компанията „ ЛафаржХолсим “, за които пък има данни, че финансират терористите от Ислямска страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР