Работни групи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събраха в парламента,

...
Работни групи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събраха в парламента,
Коментари Харесай

Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с общи виждания за държавния бюджет

Работни групи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се събраха в Народното събрание, с цел да обсъдят  параметрите на държавния бюджет за 2023 г. На диалозите участват Асен Василев от Политическа партия и Томислав Дончев от ГЕРБ. 

„ Радвам се, че успяхме да излезем от режима на нормалните политически наддавания и стигнахме до няколко общи визии. На първо място е извънредно значимо да се резервира рационалната и уравновесена финансова политика, която да направи по този начин, че да не се лишаваме от средства за развиване, само че и да могат да се огледат и опциите за усъвършенстване “, сподели Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата.

ГЕРБ ще водят на следващия ден диалози и с „ Възраждане “

„ Имаме изясненост по отношение на процеса – той би трябвало да продължи с министерство на финансите и техните специалисти. Хубаво е, че финансовото министерство ревизира своята прогноза . Знаете, че предходната година те вършиха плановете си при 173 милиарда лв. Брутният вътрешен продукт. Ние казахме, че Брутният вътрешен продукт ще бъде най-малко 180 милиарда лв.. Новите планове се вършат към този момент при 184 милиарда лв. “, съобщи от своя страна и Асен Василев от обединението ПП-ДБ.

Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има разлики по отношение на внасянето на бюджета в пленарна зала. Асен Василев изясни, че те са настояли това да стане оптимално бързо. „ Ако се стигне до там, че в средата на юни няма признат бюджет, това доста ще затрудни финансовата система на страната “, разясни някогашният финансов министър.

Вижте кои са преговорните екипи

Двете парламентарни партии обаче са съгласни, че еврозоната е съществена цел, че бюджетният недостиг би трябвало да е в границите на 3% , както и че всички разноски би трябвало да бъдат усъвършенствани. „ На този стадий постигнахме единодушие за това, а другояче ние продължаваме да сме на мнение, че бюджета би трябвало да се внесе от постоянно държавно управление “, сподели още Деница Сачева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР