Работна среща за обсъждане на възможностите за съвместно развитие на

...
Работна среща за обсъждане на възможностите за съвместно развитие на
Коментари Харесай

Три министерства ще работят с Варна за обединяване на иновации, туризъм и култура

Работна среща за разискване на опциите за взаимно развиване на нововъведения, туризъм и просвета бе извършена във Варна по самодейност на кмета Иван Портних. В нея се включиха министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, министърът на туризма Зарица Динкова и зам.-министърът на културата Виктор Стоянов. Министър Стойчева акцентира, че за първи път трите министерства си сътрудничат с локалната власт в лицето на Община Варна за основаване на нов артикул и ребрандиране на Варна и на България като мечтана дестинация за нововъведения, с добавени стойност посредством основни браншове като просвета, креативен промишлености и историческо завещание.

Избираме Варна, както и някоя от другите общини, които ще се включат в мрежата от иновационни долини, тъй като имат капацитета за показват културата като основен детайл за развиването на локалните стопански системи и общества, акцентира министър Стойчева. По думите й до края на годината ще започва процедура за Подобряване на индустриалния потенциал на дребни и междинни предприятия на стойност над 117 млн. лева Тя е по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021 – 2027. Един от целите на програмата е поддръжка и развиване на креативните промишлености, за финансиране ще могат да аплайват и стартъпи.

Зам.-министърът на културата Виктор Стоянов съобщи, че дълго време министерствата са работили " на парче ", по тази причина приветства концепцията на Министерството на нововъведенията и растежа за връщането на културата като промишленост с добавена стойност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР