Работна среща за обсъждане на проекта за разширяване на досегашния

...
Работна среща за обсъждане на проекта за разширяване на досегашния
Коментари Харесай

Обсъдиха участъци от Околовръстното на Пловдив да минават през тунел

Работна среща за разискване на плана за разширение на досегашния или създаване на ново трасе на Околовръстното шосе на Пловдив организира през днешния ден кметът Здравко Димитров. На нея участваха зам.-кметът по превоз Тодор Чонов, основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов, представители на компанията архитект " Пътпроект “ ЕООД, Ася Чипова и Валентин Зарев от Агенция " Пътна инфраструктура “, представители на КЦМ, " Напоителни системи “ и Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “.

Проектантите разясниха, че са разгледали опцията в избрани сектори трасето да минава през тунел, само че тя е била отхвърлена поради високо равнище на подпочвени води. Отпада и разновидността по-голямата част от пътя да бъде естакада, тъй като това би оскъпило целия план и би затруднило развръзките към селата Първенец, Марково и Златитрап и кв. " Прослав “.

По време на близо едночасовата полемика присъстващите се сплотиха към решението за създаване на път с габарити 41 метра ширина, като в нея влизат главно платно, зелени линии, отводнителни уреди, местни платна и тротоар. Всички кръстовища ще бъдат решени на две равнища.

На идната среща ще участват и представители на община " Родопи ", през чиято територия минава и част от трасето. Готовият план ще бъде импортиран в община Пловдив за рекомендации и утвърждение след осъществяване на публично разискване.

" Околовръстният път на Пловдив е наболяла тематика. За последните 10 години сме повдигали тематиката нееднократно, само че се надявам този път да получим един работещ план и шосето най-сетне да бъде построено. Като кмет на Пловдив ми е обидно, че тук-там локалните платна на софийското околовръстно са по-широки от трасето на нашето, което с изключение на общините Пловдив, " Марица " и " Родопи " е връзка с общините Смолян и Кърджали “, съобщи на срещата Здравко Димитров.

Снимката е илюстративна

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР