Работна среща във връзка с Държавния план-прием в VIII клас

...
Работна среща във връзка с Държавния план-прием в VIII клас
Коментари Харесай

Обсъждат Държавния план-прием в VIII клас за следващата учебна година в Мездра и Роман

Работна среща по отношение на Държавния план-прием в VIII клас за образователната 2020/2021г. в общините Мездра и Роман ще се организира на 5 декември от 13 часа в Заседателната зала на Община Мездра. В полемиката ще вземат присъединяване кметовете на Мездра и Роман Иван Аспарухов и Валери Ролански, работодатели, представители на Регионално ръководство на образованието и на Областна администрация - Враца, Общински съвет - Мездра и Дирекция „ Бюро по труда “.
Целта е да се изготви уравновесен план-прием след VII клас по профили и специалности, който е съгласуван със тактиките, прогнозите, стратегиите и проектите за развиване на общините и област Враца. Друг значим пункт е да се регистрира положението на учебната мрежа и трендовете по отношение на броя на учениците, които приключват главно обучение по обитаеми места и общини на територията на региона. Планът е съгласуван със поръчките и мненията на работодатели и работодателски организации, отразяващи потребностите на пазара на труда, както и с наличните условия за гарантиране на първокласен образователно-възпитателен развой.
Съобразно броя на учениците, които приключват приблизително обучение следващата година - 133 в община Мездра и 43 в община Роман, вероятният брой паралелки, в които се планува да се реализира банкет в VIII клас за идната образователна година е 6 паралелки в община Мездра и 2 паралелки в община Роман.
Общият вероятен брой паралелки след VII клас в 10-те общини от Област Враца е 60, с 1 452-ма възпитаници, а учебните заведения с държавен план-прием след главно обучение са 33.
Останалите работни срещи, проведени от районното ръководство на образованието във Враца, свързани с Държавния план-прием в VIII клас за идната образователна година, са на 4 декември в Козлодуй /за общините Козлодуй и Хайредин/ и в Оряхово /за общините Оряхово и Мизия/, на 5 декември в Бяла Слатина /за общините Бяла Слатина и Борован/ и на 9 декември във Враца /за общините Враца и Криводол/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР