Работна събота за политиците. и “ бяха партиите, с които

...
Работна събота за политиците. и “ бяха партиите, с които
Коментари Харесай

Преговорите започнаха: ГЕРБ и „Български възход“ на среща с контактната група


Работна събота за политиците. и „ “ бяха партиите, с които през днешния ден се срещна контактната група на Росен Плевневлиев и Соломон Паси. На старта на договарянията задачата партиите да се схванат изглеждаше все по-трудна.

„ Бих определил нашата задача като нещо по средата сред " Мисията невъзможна " и " Умирай мъчно ", сподели Соломон Паси.

Да кажат концепциите си на масата за диалози първи седнаха от -СДС. Час и половина по-късно приканиха и съперниците си също да дойдат да приказват за бъдещо ръководство. И отново дадоха обещание, че в случай че зависи от тях – страната ще има постоянен кабинет.

„ Очаквам другите партии най-малко да осъзнаят, че без разговор няма решения. Все отново би трябвало да се търсят решения, те би трябвало да почиват на разсъдъка “, съобщи от.

Разбирателство сред всички желаеха и от " ", които също откликнаха на поканата за договаряния. Те признаха, че като най-малка политическа мощ в Народното събрание не могат да слагат условия, само че желаеха да има държавно управление.

„ Трябва да се работи в посока на сформиране на държавно управление, което ние назоваваме " антикризисно държавно управление " “, означи Виолета Комитова от " ".

Равносметката след двете срещи – договарящите Плевнелиев и Паси са " положителни реалисти " за шанса да има кабинет.

„ Виждаме, че към момента политическите партии са се окопали в техните окопи и самите ние в контактната група се питаме – " добре де, с всеки един от тях поотделно се разбираме, приказваме за положителни решения, по какъв начин по този начин поотделно можем, дружно не можем? ", разяснява Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017 г.).

Контактната група още веднъж прикани за диалози, само че към този момент чу отхвърли на три от силите в Народното събрание.

„ Ние ще търсим консенсус и ще търсим съгласие, само че договаряния за държавно управление с - в никакъв случай няма да участваме в тях “, съобщи от " ".

„ Не можем да подкрепим мандат на, на, на " ". Няма смисъл да водим диалози във връзка с първия мандат освен това състояние “, безапелационен е от.

И до момента в който някои търсеха съюзи, на политическата сцена се обрисуваха и раздели след поддръжката на за избора на за ръководител на Народното събрание.

„ За нас това беше загадъчен избор, само че от ден на ден се обрисуват разграничителните линии с “, разяснява от " ".

А до момента в който договаряния вървят, от -СДС към този момент имат задания за осъществяване в Народното събрание. От партията ще внесат пакет от ограничения за бюджета, енергетиката и защитата. Опитите за разговор сред партиите ще продължат и в понеделник, когато с Плевнелиев и Паси ще беседват от.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР