Работна група от експерти ще търси варианти как да бъдат

...
Работна група от експерти ще търси варианти как да бъдат
Коментари Харесай

Работна група ще търси варианти за връщане на надплатените сметки за газ

Работна група от специалисти ще търси разновидности по какъв начин да бъдат върнати надвзетите суми от потребителите след контрактуваната нова цена на газа. Около тази концепция се сплотиха депутатите от отрасловата парламентарна комисия, в съвещанието на която бе извършено чуване на енергийния министър Теменужка Петкова.

Руският колос „ Газпром “ и „ Булгаргаз “ подписаха съглашение за с до 40% по-ниска цена на синьото гориво от 1 април, само че смяната влиза във мощ със задна дата – 5 август 2019 година В тази обстановка главният въпрос е обвързван с метода, по който потребителите на природен газ ще бъда обезщетени за надплатените суми поради новата, по-ниска цена.

Според ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране, регулаторът няма правно съображение да се произнася с решение за минал интервал. Това на процедура значи, че са нужни промени в Закона за енергетиката.
 БГНЕС
В случай, че компенсацията стена посредством приспадане на сумите в бъдещи сметки, това също би трябвало да мине през смяна в нормативната база , предложи специалистът.

 БГНЕС

От своя страна изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов заяви, че „ Газпром “ ще възвърне надвзетите суми за 8-те месеца , а парите ще бъдат изплатени до края на месец март.

„ Това е една значима стъпка към това да знаем, че на процедура ние плащаме действителните пазарни цени. И битовите консуматори, и бизнеса да бъдат спокойни, че нашата цена се приближава оптимално до пазарната. Това несъмнено е един сериозен триумф “ , съобщи пред депутатите министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Тя увери, че ръководеното от нея министерство ще постави всички старания, с цел да са сигурни потребителите в публичността на целия развой.
 БГНЕС
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР