Работна група на Съветът на Европа за борба с корупцията

...
Работна група на Съветът на Европа за борба с корупцията
Коментари Харесай

Съветът на ЕС подложи на критика системата на партийно финансиране в Германия


Работна група на Съветът на Европа за битка с корупцията (GRECO) подложи на рецензия системата за партийно финансиране в Германия заради незадоволителната й бистрота. В отчета на GRECO, оповестен в понеделник се споделя, че от 20 рекомендации на Съветът на Европа, в Германия към днешна дата са изпълнени единствено 9, оповестява DW. Предишният отчет на GRECO е оповестен преди седем години.

На първо място измежду рецензиите е подложено регулирането на огромните дарения. Сега партиите са длъжни да рапортуват на президента на Германия единствено дарения от над 50 хиляди евро. От GRECO обаче считат, че тази сума би трябвало да бъде доста намалена. Освен това управляващите в Германия би трябвало изцяло да анулират опцията за анонимни дарения на партиите – в този момент те са позволени на сума до 500 евро. В допълнение Германия би трябвало да вкара система, която да задължи политиците да заявяват овреме разноските си за предизборна акция.

Работната група на Съвета на Европа за битка с корупцията отбелязва и някои от постигнатите триумфи по осъществяване от страна на Германия на предходните рекомендации. Сред тях, съгласно GRECO е сполучливата активност във връзка с налагането на наказания по отношение на инкриминирането на дейните и пасивни подкупи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР