Работна група изследователи от Международната комисия по стратиграфия гласува с

...
Работна група изследователи от Международната комисия по стратиграфия гласува с
Коментари Харесай

Настъпва нова епоха на Земята - антропоцена

Работна група откриватели от Международната комисия по стратиграфия гласоподава с болшинство на гласовете за признание настъпването на антропоцена - нова геоложка ера, обвързвана с човешката активност, заяви " Сайънс алърт ". Решението ще бъде публично оповестено през идващите две години.

По мнението на учените, човечеството е оставило доста следи от активността си, които се съхраняват милиони години. Сред тези следи е увеличеното равнище на радионуклидите.

Още през 2016 година комисията стартира да преглежда предложение да се признае краят на холоцена - епохата от четвъртичния интервал. Приключването й в средата на 20-и век е обвързвано с началото на нуклеарните тествания.

Сега работната група би трябвало да съгласува ясна граница сред холоцена и антропоцена. За задачата учените би трябвало да открият нужния маркер, като да вземем за пример внезапна смяна в количеството на изотопите или увеличение на процентното съответствие сред дадени молекули в скалите, написа Българска телеграфна агенция.

Задачата на учените може да се усложни поради решението холоценът да се раздели на три елементи в сходство с климатичните промени, които са повлияли върху миграциите на прадедите на актуалния човек.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР