Работна група да обследва в продължение на три месеца възможни

...
Работна група да обследва в продължение на три месеца възможни
Коментари Харесай

Казусът със сграда на Операта се заплита, комисия ще търси място

Работна група да обследва в продължение на три месеца вероятни терени за изгражданена постройка на Операта предложиха от фондация " Дом на пловдивската опера " на кмета Здравко Димитров.

" В интерес на намиране на най- положителното решение предлагаме да създадете работна група, в която да включите представители на община Пловдив, на политическите групи в общинския съвет, Съюза на архитектите и региолна Камара на архитектите в България, създателите на Общия организационен проект на Пловдив, държавна опера, фондацията и Министерство на културата ", споделиха те в отговорн апредложението на общината да се построи постройка на 13 декара до Колодрума. В формалното си мнение фондацията благодари за предлагането и акцентира, че теренът има доста преимущества, само че не дава отговор на представителните фунции на операта. Според тях препоръчаният имот в регион, насочен по-скоро към спорта, търговията и производството и в това обграждане операта мъчно ще се впише като здание, с което градът би трябвало да се гордее. От " Дом за пловдивската опера " още веднъж показаха, че пристрояването до Партийния дом е сполучлив вид,както и мястото на някогашната палата N1 на Панаира.

На въпрос на PlovdivTime не се ли притесняват,че предстоят месеци на предизборна акция и такава комися мъчно би работила в предизборно време, Любозар Фратев отговори: " Не се тормозим, тъй като основаването на Дом за операта е операта, която не се мери с мандати. Надяваме се, че това което нашите прародители са основали като Античния спектакъл и Римския стадион, нещо такова ще създадат и съвремените ни управници ".

Кметът Здравко Димитров изрази подготвеност да се потърси и мнението на експертите, само че за следващ път напомни, че общинските управляващи насочват напъните си към извеждането на колите от централната част на града иобслужването на оперна постройка би било мъчно.

Зам. кметът по клутура Пламен Панов разгласи, че община Пловдив чака мнение и от Министерството на културата за предоставените 13 декара до Колодрума.

" Изпратили сме писмото и до тях. Все отново те са принципал на Държавна опера Пловдив ", сподели той.

Не стана ясно какво ще се случи в случай че министерството даде позитивно мнение и съобщи подготвеност да финансира градежа какво ще последва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР