Работим заедно с ДБ доста активно, така че да се

...
Работим заедно с ДБ доста активно, така че да се
Коментари Харесай

Асен Василев иска с ДБ да подпишат коалиционно споразумение за обединение

" Работим дружно с Демократична България много интензивно, тъй че да се случи обединяване, сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев пред публицисти в Народното събрание.

И добави, че това обединяване няма да е " единствено с тях - с всички други партии и цивилен организации, с които имаме обща визия за България ". Целта била по какъв начин България да стане една модерна европейска страна, " в която всички ние желаеме и се гордеем да живеем.

Василев направи ангажимента, че си показва това обединяване с Демократична България, стъпило на " авансово подписано съдружно съглашение ".

" Аз мисля, че лека-полека българското общество узрява за нов метод за правене на политика и по тази причина накъде желаеме да вървим. Мисля, че доста ясно се видя, че има две различни визии за това по какъв начин България би трябвало да наподобява. Едната визия е, че всичко, което се е случвало до момента е почти добре и това е, което можем. Другата визия е, че можем доста по-добре, България може да заеме доста по-достойно място в Европейски Съюз, да задава тонът какво се случва и в действителност да се интегрира, тъй че животът на българските жители да стане доста по-добър ", счита Асен Василев.

Попитан дали са склонни да поддържат дружно с " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " тъжба до Конституционния съд по проблема с АЕЦ " Козлодуй ", Василев сподели, че би трябвало да видят какви са им претекстовете.

" Аз считам, че е извънредно неверно да се избира съответен производител и съответен вид реактор " , добави той във връзка договорката с " Уестингхаус " за нови нуклеарни мощности.

Според него е трябвало да се подходи по друг метод. По-рано Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия прикани и " Продължаваме промяната " да се включат в подписката за сезиране на Конституционния съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР