Работим за връщането на малките ученици в клас още от

...
Работим за връщането на малките ученици в клас още от
Коментари Харесай

Министър Денков: Работим за връщането на малките ученици в клас още следващата седмица

Работим за връщането на дребните възпитаници в клас още от идната седмица. Това декларира министърът на образованието и науката проф. Николай Денков в за изявление за радио "Свободна Европа ".

„ Понеделник е неучебен ден поради 1 ноември, Денят на националните будители. Това, което се опитваме, без да мога да го обещая още, е във вторник, сряда, четвъртък най-късно, да върнем децата от първи до четвърти клас на учебно заведение “, споделя просветният министър.

„ В понеделник подписахме постановлението на Министерски съвет за разпределяне на парите. Във вторник има комисия в Министерство на здравеопазването, която би трябвало да поръча близалките, т.е. тестванията, което е в тяхната подготвеност “, добавя Денков.

„ Има два разнообразни вида проби и има сензитивност за това за кой от тях приказваме. В момента, сякаш, настройката е да се купят от другите, които са свързани с отхрачване на децата “, споделя просветният министър.

И при по този начин наречените „ близалки “, и при тестванията с отхрачване има плюсове и минуси, отбелязва министърът. По думите му „ родителите не желаят нищо да влиза в устата на децата “, въпреки че такива се употребяват в Германия и Австрия и тези страхове, съгласно него, са „ ирационални “. При тестванията с отхрачване обаче процесът се провежда по-трудно и учителят ще има потребност от помощ, споделя просветният министър.

„ Идеята е да се провежда тестване в учебно заведение. Да се обезпечат безвъзмездни проби от районните здравни инспекции, да се създадат в учебно заведение и надлежно учебното заведение да може да продължи работата ", е изяснява проф. Денков.

Министърът означи, че е в непрекъсната връзка със здравния министър доктор Стойчо Кацаров, само че решенията, които се взимат, не са политически. „ Ние много си контактуваме с министъра на опазването на здравето, само че той има доста проблеми. Понякога не съумяваме задоволително бързо да обменим информация ", споделя министър Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР