Работим, за да се преустановят протестите и да преминем към

...
Работим, за да се преустановят протестите и да преминем към
Коментари Харесай

Бисер Петков: Работим, за да се преустановят протестите

Работим, с цел да се преустановят митингите и да преминем към интензивна подготовка за закона, който да влезе наесен в Народното събрание. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " общественият министър Бисер Петков по отношение на подготовката на Закона за хората с увреждания и добави, че в никакъв случай не е проблем да си подаде оставката.
,,Моята оставка я имат още от 11 юни'', подсети той.
Социалният министър разяснява, че в идната промяна в Закона има оферти, които доста да подобрят живота на хората с увреждания.
,,В проектозакона се предлага увеличение на финансовата поддръжка за всички. В този смисъл предвижданата месечна финансова поддръжка, която ще бъде в размер на 34, 80 лв., ще размени досегашните интеграционни добавки. Между 440 и 450 лв. пък ще получат хората, които се намират в най-тежко здравословно положение. Разбира се, ще бъден организиран и въпросът с асистентската подкрепа'', уточни още министърът.
,,За да бъдат задоволени всички потребности, ще са нужни към 100 милиона, ето за какво би трябвало да търсим подпомагане и от финансовото министерство'', сподели Петков и увери, че всички старания на държавното управление са ориентирани към това правата на хората с увреждания да бъдат обезпечени както би трябвало.
,,Проектозаконът е изработен по този начин, че да е в симбиоза с Конвенцията за правата на хората с увреждания'', приключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР