Работим върху варианти за преизчисляване на пенсиите, които да компенсират

...
Работим върху варианти за преизчисляване на пенсиите, които да компенсират
Коментари Харесай

Гьоков: Работим за преизчисляване на пенсиите, които да компенсират инфлацията |

Работим върху разновидности за преизчисляване на пенсиите, които да компенсират инфлацията.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков преди съвещанието на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт. На него ще бъдат разисквани тазгодишните параметри в бюджета на държавното публично обезпечаване.

" Ще предложим няколко разновидността с очакване Народното събрание да вземе политическо решение кой от разновидностите да приложи ", съобщи Гьоков пред Българска телеграфна агенция.

Той уточни разновидността, предлаган от Българска социалистическа партия, за преизчисляване на пенсиите с застрахователен приход за 2019 година или 2020 година Друга алтернатива е увеличение на пенсиите с по-голям % по изключение за тази година, отчитайки инфлацията. Гьоков открои и трети вид - за увеличение на коефициента за година автентичен застрахователен стаж. Той означи, че в съдружното съглашение е планувано този коефициент да доближи 1,5.

Ако до 1 юли Народното събрание не промени законодателството в тази посока, ще се приложи член 100 на Кодекса за обществено обезпечаване за осъвременяване на всички пенсии от 1 юли и с планирано нарастване 6,1 на 100, което, съгласно Гьоков е извънредно незадоволително за компенсиране на растящите цени.

" Има воля за актуализация на бюджета от 1 юли, отчитайки инфлацията ", съобщи общественият министър. 

Той отбеляза още, че са положени старания в бюджета на ДОО и в този на МТСП да бъдат приложени всички политики, заложени в съдружното съглашение. 

Относно желанието за увеличение на оптималния застрахователен приход и изразените запаси от страна на един от съдружните сътрудници - " ИТН ", министърът разяснява, че няма по какъв начин да се усилва междинната работна заплата в страната, а оптималният застрахователен приход да се задържа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР