Работим в много добро взаимодействие между институциите, част от Кризисния

...
Работим в много добро взаимодействие между институциите, част от Кризисния
Коментари Харесай

В Хасково се проведе заседание на Кризисния областен център

Работим в доста положително взаимоотношение сред институциите, част от Кризисния регионален център, който през днешния ден организира четвърта среща в Областна администрация – Хасково, с цел да забележим моментната обстановка с намиращите се в нашия район хора от Украйна, съобщи след съвещанието му на брифинг регионалният шеф на Хасково Катя Панева.

Не се усилва значително броят на пребиваващите на територията на област Хасково украински жители. Известна част от тях минават през България, само че се насочват към други страни, уточни регионалният шеф. Към момента на частни адреси са 180 индивида, в хотели – 161. Жените са 169, децата – 121, мъжете – 51. С предоставена краткотрайна протекция са 186 души.

7 са към този момент децата на родители от Украйна, които се образоват онлайн, само че скоро ще стартират да учат присъствено. Това става допустимо, защото са негативни пробите им, които РЗИ прави. Изчаква се да се обясни и имунизационният им статус. Едно от децата да вземем за пример ще бъде записано във 2 клас. Същевременно, други две деца ще бъдат записани в детска градина в град Хасково.

На уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието са качени разпоредбите, по които могат да се легализират дипломите, с цел да имат опция искащите да стартират работа да го създадат. Още предходната седмица „ Неохим “ и „ Климатех “ обявиха, че могат да наемат служащи. „ Ником “ и „ Златното руно “ също декларират в последните дни, че биха наели украински жители.

45 са подадените заявки за еднократна финансова помощ от 375 лв., като 2 дами са утвърдени и към този момент са я получили. От БЧК – Хасково, пък, са подкрепили 24 фамилии. Те имах

нужда от дарения на летни облекла, най-вече за дами и деца.

В РПЦ – Харманли са разкрили в допълнение работно място, където да се издават документи за краткотрайна протекция. Десетина са към този момент молбите за преустановяване на филантропичен статут и смяната му към краткотрайна протекция, която основава повече преимущества, изясни регионалният шеф на Хасково Катя Панева.

Тя напомни, че фондация „ Подари усмивка “ дава безвъзмездна психическа поддръжка на деца и възрастни от Украйна. За задачата, Областна администрация – Хасково дава стая за срещи. Обмислят се и съботно-неделни занимания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР