Работим усилено за решаването на всички проблеми с Полша и

...
Работим усилено за решаването на всички проблеми с Полша и
Коментари Харесай

Кулеба: Работим усилено за решаването на проблемите с Полша и Унгария

„ Работим интензивно за решаването на всички проблеми с Полша и Унгария. Продължихме да изнасяме артикули през Черно море и дейно победихме съветския черноморски флот.


Това съобщи външният министър на Украйна Дмитро Кулеба на специфична конференция за задграничните медии, на която беше поканена Агенция БГНЕС.

„ Работим интензивно да възстановяваме връзките си с Унгария. Добре се познаваме с Петър Сиярто (външен министър на Унгария). Имаме огромно предпочитание да подобрим връзките си, преди месец започнахме проект за справяне с належащите проблеми сред страните. Ние разчитаме, че Будапеща няма да блокира помощ за Украйна в НАТО и Европейски Съюз. “

„ С Полша нямаме никакви проблеми, единствено в търговията със аграрни артикули има напрежение. Призовавам да не се политизират сходни разногласия. Работим за постигането на решение “, добави Кулеба.

Кулеба съобщи, че е шокиран от обстоятелството, че Съединените щати към момента не са одобрили нов пакет от военна помощ.

" Това, което в действителност има значение и което ни шокира, е, че решението към момента не е признато ", добави той.

" Наближава краят на март и разискванията не престават, разискванията по въпроса от жизненоважен интерес, стратегическия интерес на Съединени американски щати в Европа ", сподели Кулеба.

Коментарите му идват ден откакто президентът Володимир Зеленски акцентира, че бързото решение на Конгреса е " сериозно значимо " по време на среща с американския сенатор Линдзи Греъм.

Външният министър съобщи, че не би трябвало страните да се поддават на изнудването и заканите на Русия.

„ Украйна е образец, че заканите и изнудването на Путин не работи. Русия се отдръпна от зърнената договорка и разгласи „ обсада “ над пристанищата ни. Ние продължихме да изнасяме артикули и дейно победихме съветския черноморски флот. Решителността побеждава изнудването “.

Кулеба разяснява и предстоящата среща на високо равнище в Швейцария:

„ Срещата ще се случи, само че организацията е мудна, за в този момент няма точни дати и поканени страни. Изисква се време за сходни срещи, само че за нас реализирането на срещата е приоритет “.

Кулеба означи, че страните от Глобалния юг следят от близко развиването на военните дейности и дипломацията им се трансформира според от протичащото се на фронта.

„ Страните от Глобалния юг заемат най-вече украинската страна, когато Киев има самодейността, като самодейността се промени, те подхващат по-балансиран метод “.

„ Сигурността в доста от тези страни зависи от украинска победа, тъй като в случай че на Путин му е разрешено да прави каквото си желае. Несигурността в тези страни ще се усили “, добави Кулеба.

Според него Китай може да способства за края на войната в Украйна поради положителните връзки сред Пекин и Москва./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР