„Работим с украинската страна, за да гарантираме, че материалите за

...
„Работим с украинската страна, за да гарантираме, че материалите за
Коментари Харесай

Опасни биологични материали могат да попаднат в ръцете на руснаците

„ Работим с украинската страна, с цел да подсигуряваме, че материалите за биологични проучвания няма да попаднат в ръцете на съветските сили “. Това съобщи отговарящият по въпросите на Евразия в Държавния департамент на Съединени американски щати Виктория Нюланд.

" Думите на Нюланд издаваха боязън, че патогените ще попаднат в ръцете на съветски специалисти. Така ще се удостовери нарушаването от страна на Украйна и Съединени американски щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия ", разяснява съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

Както ФАКТИ към този момент писа, Следственият комитет на Руската федерация взема решение дали да образува наказателно дело за основаване на биологично оръжие в Украйна. Москва разполагала с информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания. Киев назова обвиняванията неуместни. В същото време Китай прикани за интернационална инспекция на " американските лаборатории в Украйна ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР